I love this part right here

Hallå, hann tyvärr inte lägga upp outfiten innan jag åkte iväg till stan, men den kommer nu! Eftersom det var ganska dåliga bilder igår så bjuder jag på extra många idag.

 

Nu ska vi ha lite tvmys här och sedan ska jag lägga mig! Godnatt. ♥

 

Det här har jag på mig:

Skor från Skopunkten (haft sen i 6an)

Byxor från H&M

Linne från Lindex

Halsband från Ur och penn

Poncho från holmlunds (rut m.fl)

En salig blandning av mat och färger
Nu har ännu en veckodag gått vilket betyder ett snäpp närmare helgen..! Jag slutade vid 2-tiden och sedan väntade jag in tåget på stationen och åkte hem. Idag hade vi makeuphistoria och styleadvising, där vi för tredje gången höll på med färglära! Som jag sagt förut kommer vi jobba mycket med det, eftersom färg finns i allt.

Har ni tänkt på att man ofta köper ett plagg för att det är fint eller för att färgen är fin? Det har alla nångång gjort, men egentligen handlar det om att framhäva sig själv i färger och inte om att framhäva färgen genom sig själv. Man ska hitta färger som korigerar och lyfter fram en, inte färger som förbipassernade lyfter sina blickar för och färger som överglänsar dig, som du försvinner i. Du ska bära färgen.. Färgen ska inte bära dig.

Det är lite av det som Ragá pratade om idag, fast formulerat med mina egna ord. Och hur vet man då vilka färger som framhäver en själv? Ja det är det vi ska få lära oss, men jag tycker redan nu att jag börjar få ett ganska bra hum om det.

Appropå något annat gick jag och käkade lunch på Coffeehouse då det är ett av de ställen som vårat lunchkort gäller på. Där finns allt från wraps till lasange men idag var jag "nyttig" och tog sallad. Himla gott och fräscht samt jättetrevlig personal men det är alltid mycket elever mellan 11-12 (en till skola har samma lunchkort) och tar därför lång tid att få maten, så det räcker att gå dit nån gång i veckan för min del.

Man får välja själv vad man vill ha i sin sallad, allt från en stor kycklingfilé och ris till avocado och nudlar. Jag valde pasta, kyckling, oliver, fetaost och kräftskärtar! Mums vad gott det var. :)

Det har varit soligt hela dagen men när jag gick från tåget kom såklart en skur och då åkte luvan på. Smidigt och bra.

Hoppas ni också haft en fin dag! Nu ska jag in till stan igen för att utnyttja en sushikupong, slänger upp dagens outfit innan. ♥
Neonrosa strumpbyxor var modernt på 80-talet, men det är det inte längre, precis som dagens lärare inte är gammeldagsa

Hej bloggen, har precis kommit ut ur duschen och ska alldeles strax gå ner och laga ihop något käk, blev jättesugen på sallad, men först måste jag baaara blogga innan jag drar till med några andra livsnödvändigheter. Hehe.


Idag har vår lärare Ragáa gått igenom hårets historia, men även pratat om nackdelarna med frisöryrket, sveriges enormt dyra skönhetsbransch i förhållande till andra länder (t.ex USA) och massa annat smått och gott. Allting har en baksida. Jag måste bara säga att våra lärare är grymt duktiga, både inom sitt yrke och på att lära ut. Eftersom de jobbar i branschen använder de sig inte bara utav fakta utan de berättar också självupplevda saker, vad som underlättar och vad man ska akta sig för, och bara nämner allmänt bra saker och tips att tänka på i livet - inte bara vad gäller yrket utan vad gäller allt. De helt enkelt vägleder oss i en värld där alla tävlar om den dyraste salongen. Och det bästa är att dem inte mörkar något för att få sitt yrke att låta som bäst, utan de uppmärksammar alla sken som bedrar och hur man kan göra för att undvika dem.


Nu är inte den världen något som jag säkert vill hamna i, men jag uppskattar verkligen när dem lovar att dem ska lära oss allt dem kan, att vi ska bli bäst. Då vet man att dem verkligen brinner för det.


Nu kurrar magen! Här kommer dagens outfit

Målade naglarna i en matchande färg till outfiten också! Ingen var tillgänglig, därav spegelbilderna.

 

Fråga om ni vill veta vartifrån något kommer!


Pözz