Attackera ditt mål
Det är mycket enklare att stanna på defensiven än att attackera målet, men ibland måste man attackera målet för att någonsin vinna. Sannolikheten att någon kommer göra ett självmål och ta dig högre upp i tabellen som kallas livet, utan din egen ansträngning, är så mäkta liten att det inte är värt att självmant stanna kvar i den nedre del av tabellen.

För dom kommer inte skjuta det där skottet för dig. Om du känner dig det minsta missnöjd med din situation och hoppas dyrt och heligt att din partner, chef, granne eller kamrat ska skjuta det där skottet för dig, det där sista målet för att allt ska bli bra, så kan jag berätta att dom är upptagna med att pricka sitt eget mål. Samla poäng till sin egen tabell, för att behaga sitt eget hjärta och sina egna inre scheman.

I bästa fall kommer dom se hur du ligger vid din planhalva och kvider. Skadade knän, blåslaget ego. Du hoppas att någon annan ska skjuta det där skottet för dig, det där sista målet för att allt ska bli bra, men det kommer inget skott. För din plats i tabellen hänger inte på deras lina, den hänger på din. Medan du kvider, så koras guldmedaljör efter guldmedaljör, så går och kommer åskådare efter åskådare, så ändras riktlinjer och förhållanden, så förlorar du spänst och utsikt.

Så, istället för att ligga där och törsta, res dig upp, borsta av gräset och attackera ditt mål. Var inte rädd om du snubblar igen, för universum har inte en övre gräns för din strävan. Var inte rädd om du ger efter för deras blickar, för deras ögon kommer aldrig inneha en förmåga att döma dig till evig undergång. Var inte rädd om din kropp protesterar hårt, för det är vad din kropp gör när den är trött ner till skelettet. Om du tar bort allt liv, alla applåder, alla burop, så kommer du fortfarande höra ditt hjärta pulsera hårdare. Så spring i brinnande iver. När du skjuter det där skottet, det där sista målet för att allt ska bli bra, så kommer du aldrig behöva vända om, och du kommer förstå varför ingen annan kunde skjuta det där skottet för dig.

Det var din match .