Kärlek är kunskap
Kärlek är nog för ologiskt för mig. Jag är bra på att drömma men när det kommer till kärlek är jag irriterande klarsynt. Jag anser mig vara följeslagare till mitt hjärta men egentligen tar min konsekventa hjärna överhand. Varje gång jag hör någon säga "jag ska leva med dig för resten av mitt liv"  fnissar min hjärna tyst "I hate to break it to you but..." som att den vet om nånting inte budbäraren vet.
 
Det slår mig så ofta att kärlek är mer än bara passion. Det är kunskap och inte bara känslor. En fungerande relation handlar till största del om teknik. Passion är bara en krydda. Det är ett frö, men det är tillvägagångssättet som får fröet att blomma eller vissna. Jag vet att det är nästintill omöjligt att vara objektiv när man är kär. Men innan man häver ur sig förtroendefulla saker kanske man ska tänka på vilka ord man instämmer i. Annars tolkar jag det som att du använder ord utan karaktär och mening.
 
Bara för att kärlek är det finaste vi har betyder det inte att vi ska missbruka den. Missbrukad kärlek tar kärleken ur sitt sammanhang. Då känner vi inte kärlek till personen i fråga utan kärlek till tjänsen personen erbjuder, vilket är att göra oss kära, dåsiga och lyckliga. Men då skulle vi i praktiken kunna dumpa honom eller henne och hitta tjänsten hos någon annan. Hur unikt blir det? Det är precis samma sak som kärlek till materialitet, eller att vara shoppingmissbrukare. Shoppingmissbruket är inte kopplat till ett visst plagg eller ting. Det är kopplat till känslorna som shoppingen frambringar. Jag kan säga så mycket som att mina plagg i min garderob inte bör känna sig unika. Hade mina plagg på samma sätt representerat killar bör inte dom heller känna sig unika. Dom är inte oersättliga.
 
Jag tycker dock inte det är fel att ha många förhållanden under livets gång. Var människa rår över sitt eget varumärke och gör rätt i att följa sin syn på kärlek. Däremot tycker jag också att man får skylla sig själv om man misslyckas i sina partnerskap eller om andra inte ser på en som en bestående partner. Återigen handlar allt om teknik. Både hur vi väljer ut vår partner och hur vi väljer att bedriva honom eller henne.
 
En dröm jag har är att bli relationsexpert. Hur blir man det? Att se hur vissa hanterar sina relationer gör mig frustrerad. När jag beskådar ett par kan jag ofta göra en omedelbar bedömning om hur länge det kommer hålla. Jag kan också se på dom som enskilda individer och se hur deras respektive relationsliv kommer vara. Det är allt för många som skjuter sig själva i foten och som lägger problem i sånt som inte behöver innehålla en enda komponent av problematik. Stolthet och rastlöshet är två farliga fällor i en relation. Stolthet gör att man inte kan sänka sin försvarsposition och erkänna sina brister och rastlöshet möjliggör för konflikter och att man benar upp obetydliga bekymmer in i minsta detalj. Förskjutning är också nånting man bör undvika. Det är när vi förskjuter vår ilska eller oro från det egentliga objektet som gör oss arg eller orolig till i detta fall vår partner. Har man haft en stressig dag på jobbet eller tjafsat med läraren är det lätt att ens partner blir hackkyckling. Men det är så fel och därför är självmedvetenhet inte att underskatta. Man måste avdramatisera sina känslor och rikta sin negativa energi på ett smartare sätt.
 
Jag kommer att skriva mer om detta när tillfälle ges :)