Dress like you are going to meet your worst enemy today
jjiower

Den här outfiten skulle jag mer än gärna bära denna lördag! Hur mår ni? Igår var jag och handlade igen (!!) och stod i köket från eftermiddagen fram till 22 på kvällen, bakade och grejade. Så det var verkligen en bra dag. Dock fick jag en riktig gråtattack och blev helt förtvivlad av saknad till pappa natten tills igår så jag hade väl gråtit färdigt för det dygnet kanske, haha. Jag blir alltid lite lättad när det är över för då vet jag "nu håller jag mig stabil ett tag".
 
Den blåa kjolen kostar just nu ynka 82 kr och om det inte vore för att jag är i princip pank hade jag beställt den. Nu mina vänner, ska jag till stan och köpa godis samt sushi. Det är för närvarande den enda fasta rutinen jag har i mitt liv..
Feminism i historien #1
- Under 1700-talet föddes tanken om alla människors lika värde, detta tänk inkluderade dock inte kvinnor och det var då som dessa tankegångar om feminismen föddes.
 
- Olympe de Gouges var en politiskt aktiv feminist som avrättades 1793 för att hon engagerade sig i flera ämnen hon betraktade som orättvisa, däribland att de mänskliga rättigheterna inte omfattade kvinnor.
 
- Först mellan 1830-1840 började det växa fram fler liberaler som tyckte att kvinnor skulle garanteras samma medborgerliga och politiska rättigheter som män.
 
- John Stuart Mill var en viktig filosof för feminismen som jämställde det kvinnor utsattes för med rasism. 1869 skrev han verket "förtrycket av kvinnorna". Han ansåg att samhället förlorade 50 % av sin kapacitet genom att neka kvinnor rättigheter.
 
- 1867 la John Stuart Mill som ledamot av det brittiska parlamentet fram ett förslag om rösträtt för kvinnor. Förslaget röstades ned med stor majoritet.
Vitlöksdoftande kräftsås


Jag slängde ihop denna pastasås med kräftstjärtar igår och det blev otroligt gott. Först var jag lite skeptisk när jag smakade av, men när hönsbuljongen kom i blev smaken perfekt.
 
Om ni vill göra den själva så är receptet här, för fyra pers:
3 vitlöksklyftor som ni pressar och bryner i en kastrull med en klick smör
Ha i 4 dl lätt creme fraiche
Smaka av med 1-2 matskedar sambal oelek, 1,5 matsked konc hönsbuljong, 1,5 matsked honung och 0,5 dl hackad persilja.
Häll upp 2 burkar (170 g per styck) kräftskärtar i ett durkslag, låt rinna av och rör sen ner dom i såsen. OBS! Får ej kokas för då blir kräftstjärtarna sega.
Servera med al dente pasta och/eller morötter.