E-cigaretter, bra eller dåligt?
 
Min vän kämpar med att sluta röka för tillfället och i veckan beställde vi hem ett startpaket från Xsmoke. Då hennes mål är att hålla sig borta helt från de skadliga ämnen som cigaretter innehåller, så beställde vi hem ett startpaket utan nikotin, Xsmoke free. E-cigaretter är elektroniska cigaretter som i mångt och mycket fungerar som vanliga cigaretter, bara att de inte innehåller några av de 4000 skadliga ämnen som papperscigaretter gör.
 
Jag ska vara ärlig och skriva att jag inte vet mycket om E-cigarettens egentliga effekter. Då det tar många år att se de skadliga effekterna av rökning kan det ta upp till tio år att få motsvarande forskning om E-cigaretter som det finns för papperscigaretter. För mig vägs det dock upp av att diverese studier har konstaterat att papperscigaretter är betydligt farligare. Även läkare har bekräftat det.
 
Dessa fördelar upplever min vän med E-cigaretten utan nikotin:
Den producerar vattenånga och ingen illaluktande rök
Hon behöver inte gå ut för att röka
Den innehåller inga giftiga ämnen
Den gav henne känslan av att röka
 
Dessa nackdelar upplever hon:
Den är något tyngre än en vanlig cigarett
Den bränner lite i munnen vid inandning
Den stillar inte hennes begär
 
Min generella åsikt om rökning är att jag tycker det är djävulens påfund och jag har aldrig vidrört en cigarett på mina läppar i hela mitt liv. Så kommer det att förbli. Hur motiverar jag då att skriva ett inlägg om rökning, där jag tipsar om E-cigaretter? Jag gör det för att E-cigaretter ger rökare en möjlighet att röka utan att skada sig själv eller sin omgivning i den utsträckning som sker med papperscigaretter. Jag vet att problemet med rökning är stort och komplext. Ingen människa kommer att sluta röka för att jag är negativt inställd till rökning. Unga människor kommer att vara nyfikna och testa sina gränser och så har det ser ut i alla tider. Jag bidrar dock gärna till att rökare hittar en väg ut ur rökningen och jag upplyser gärna om ett mer hälsobringande alternativ för de som är beroende. Framför allt vill jag få ett slut på den cancerrök som återfinns på gata upp och gata ned när jag vistas utomhus.
 
Jag vill föra min talan med att säga att om man ändå ska röka, kan man göra det på ett miljövänligare och hälsosammare sätt med E-cigaretter. Vanliga, illaluktande papperscigaretter passar inte in i dagens utvecklade samhälle. De papperscigaretter vi har idag liknar de som uppfanns i Spanien under 1600-talet. Det var fattiga människor som smulade sönder och snurrade in rökverk i papper. Det är otidsenligt idag.
 
Detta inlägg riktar sig till nuvarande rökare. Jag råder inte någon att röka.
Seg söndag
 
God söndag på er! Sitter just nu i köket och äter mina mackor. Jag vaknade upp med en förkylning i kroppen i morse, hoppas innerligt att den inte blommor ut ytterligare då jag vill vara fit for fight för allt som den kommande veckan har att erbjuda. Senast jag var sjuk/förkyld var i samband med när min pappa dog, ett bra tag sen med andra ord, även om det känns som igår ibland.
 
Tanken var att jag skulle vara tillbaka på gymmet imorgon, men får se hur jag känner mig då.. Nu ska jag i alla fall ut på en lugn promenad och njuta av luften. Sedan ska jag jobba lite framför datorn. Puss <3
Beställning av mobilskal
 
Det var verkligen dags för mig att beställa nya mobilskal, så i torsdags tog jag tag i saken och det resulterade bland annat i dessa färgglada skal, från denna sida som jag beställt ifrån förut. 15 kr styck ungefär. Jag kunde inte låta bli det med frukterna eftersom jag älskar tropiska frukter och blir glad när jag kollar på skalet.
 
Utöver dessa skal beställde jag två lite mer stilrena, ett i vitt och ett i ljusrosa. Jag har tänkt att lägga en beställning på kläder och diverse ting från samma sida snart. Det kräver sin lilla tid, eftersom det finns allt mellan himmel och jord så gäller det att hitta pålitliga säljare och kläder med bra kvalitet..