Mitt nya DRÖMjobb som skribent och editor
 
Nu tänkte jag berätta om mitt nya jobb..! Jag har haft det sen i maj men eftersom det har blivit så seriöst nu och jag är så glad för det så vill jag självklart dela med mig. Som alla ni säkert redan vet älskar jag att skriva och numera kan jag på riktigt säga att det är mitt ARBETE (utöver mina studier och jobbet som nanny). Det är tack vare min blogg och mitt ihärdiga intresse för sociala medier som jag kommit över detta jobb..! 
 
Jag anställs som frilansande skribent och editor till olika uppdragsgivare via en förmedling jag är med i som sysslar med textproduktion för digitala medier. Det betyder att jag bland annat skriver produktbeskrivningar, blogginlägg, kategoritexter, annonstexter, informativa texter och texter med seo-perspektiv. Uppdragsgivare jag skriver för är till exempel Ginatricot, MediaMarkt, Nelly, SpecSavers och ForeverLiving. Verkligen ALLA företag inom alla kategorier. Jag är djupt ärad som får hjälpa sveriges ledande företag och även mindre företag med textinnehåll som ökar deras publicitet och rankning på google.
 
En annan kul sak är att jag för någon månad sedan blev uppgraderad till editor, vilket innebär att jag korrekturläser/rättar och språkgranskar andras texter. Det är mitt ansvar som editor att se till så deras texter är perfekta och det är jag som äger texterna gentemot publishern. Om jag godkänner en text och publishern upptäcker ett fel, är det mitt ansvar att återgälda det och inte skribentens. Det är skönt att kunna variera sig och bara rätta andras texter vissa dagar när man själv inte har lust att skriva mycket eller kanske är på språng.
 
Det bästa med detta jobb är flexibiliteten och hur mycket jag lär mig. Jag kan bokstavligen jobba var jag vill och när jag vill. Jag lär mig extremt mycket och det passar mig perfekt att få göra research om allt mellan himmel och jord eftersom jag är så nyfiken och intresserad. För några veckor sedan var det ett stort projekt med däckföretag och numera är jag expert på däck. Här om dagen skrev jag om allergiska reaktioner för vårdgivaren medicoo och nu vet jag även allt om det. Ofta kommer redan förvärvade kunskaper till användning också.
 
Jag älskar verkligen detta jobb och ser så fram emot att få uvecklas inom detta område! :) 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress