Här började andra världskriget
 
Ska jag vara helt ärlig är jag inte så jätteroad av att besöka historiska platser, även om jag tycker det är kul att läsa om historien och hur det var förr i tiden. Ingen kan ju dock ha lämnats oberörd av andra världskriget. När vi var i Gdansk besökte vi "Westerplatten" där tyska armén gick till attack mot Polen 1 september 1939 och därmed var andra världskriget igång. Det kändes väldigt speciellt att vandra omkring där, med tanke på att det var rena rama blodbadet när det begav sig..
 
Storbritaniens premiärminister uttryckte sig om händelsen ”Allt som jag har arbetet för, allt som jag har hoppats på, allt som jag har trott på, har slagits i spillror”..
 
Däremot måste jag säga att denna plats var väldigt eftersatt och bortlämnad för att vara en av de bäst rankade sevärdheterna där. Det fanns ingen synlig personal, dåliga kommunikationsmöjligheter och dåligt skyltning. Vi åkte båt dit genom hamnen vilket var jättemysigt, men när vi skulle tillbaka hade sista båtarna gått. På den enda restaurangen/matstället lurade restaurangägaren oss att taxi tillbaka till centrum, cirka 10 minuter, skulle kosta cirka 40 kr. Han ringde den åt oss och det slutade med att vi fick betala cirka 240 kr. För er som inte har varit i Polen är det en på tok för hög summa, men det är smällar man riskerar att åka på som turist tyvärr..
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress