En dag i Sopot
 
Polen är verkligen ett vackert land - om man rör sig på rätt ställen. Mina fördomar hade sagt åt mig att det inte skulle vara så modernt, men det kändes nästan som Sverige på många plan. Eftersom Gdansk ligger i ett trestadsområde med de intillliggande städerna Sopot och Gdynia, såg vi såklart fram emot att besöka även dessa städer.
 
Sopot bjöd på en riktig semesterkänsla, likt spanska solkusten. Kritvita stränder, lång strandpromenad och massa mysiga matställen. Vi åt på "Cuda Wianki" som låg topp 15 av 226 restauranger i Sopot och var kända för sina crepes. Mamma och jag delade på en sallad och en crepes, riktigt goda båda två även om salladen innehöll lite väl mycket oliver även för en olivälskare som mig. Jag tyckte också att personalen kunde bjudit på en lite gladare service. Jag ångrar dock i efterhand att vi inte provade en efterrättscrepes också! De såg farligt goda ut.
 
Under vår vistelse i Polen blev det lite av en aktivitet att leta upp bra matställen på Trip Advisor, både gömda juveler och mer etablerade. Vi åt en hel del god mat så om man vill festa loss på billig mat rekommenderar jag ett besök dit! ;)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress