Pastasås med spenat, tomat och pesto
 
Hur underbart är det inte med pastarätter som man slänger ihop på 10 minuter? Ibland i veckorna har man inte lust att stå och laga mat och hacka massa grönsaker, men man vill inte tumma på smaken för det. Detta exprimenterade jag bara med och tog lite vad som fanns i kylskåpet, men det visade sig bli bland det godare jag ätit. Även min familj älskade det. Denna pastasås går utmärkt att förvara i kylen i 1-2 dagar. 
 
Bara att blanda ihop i en kastrull och låt småputtra:  
2-4 dl matgrädde
1/2-1 dl vatten
1/2 dl permensanost
En grönsaksbuljong
Massor av spenat/babyspenat
En tomat
Två msk grön/röd pesto
Vitlökspulver
Chiliflakes
Basilika från frysen
Salt och peppar
 
Tips på mer att ha i om man vill göra såsen mer matig: svamp, kyckling eller skinka. Puss! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress