Stressen tar död på oss
 
Stress har verkligen blivit en del av vårt samhälle. Man stressar inför allt och till allt. Enligt en intervjuundersökning som genomfördes förra året upplever 80 % av arbetstagarna att de någon gång blivit sjuka på grund av stress på jobbet. Undersökningar visar också att 4 av 10 gymnasieelever upplever stressymptom på grund av sina studier.
 
På något sätt verkar det ha blivit en trend att vara så "duktig" som möjligt och hinna så mycket så möjligt på så kort tid som möjligt. Är man inte "duktig" och lever upp till allas förväntningar blir man stressad över det istället. Faktum är att det inte är coolt. Det är inte coolt att ha en prestationsbaserad självkänsla och utsätta sitt hjärta för påfrestning till den grad att stressen blir negativ. Det är farligt. Det medför en ökad risk för kalla händer och oro, glömska, depression, utmattning, hjärtklappning, högt blodtryck och hjärtattack. Jag hörde en gång ett bra uttryck att även om ens huvud tolererar en hög stressnivå, så betyder det inte att ens kropp gör det.
 
Visst finns det en positiv stress som gynnar oss och den välkomnar jag, men jag skulle säga att den stress som många utsätter sig för idag och blir utsatta för är negativ. Ibland måste man bara försöka alstra ett lugn och en trygghet inför att allting i livet har sin gång och att det inte går snabbare för att man jäktar. Meditation och avslappningsövningar har blivit väldigt populärt på senare år. Även såkallade spikmattor som används för friskvård och som har en lugnande inverkan på kroppen. Jag har inte riktigt hittat hem där även om jag vill, men en sak är säker och det är att fler människor skulle behöva ägna sig åt det..
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress