Chili con carne utan bönor
 
Jag lagade en så god Chili con carne igår som ni bara måste prova! Eller egentligen blev det kanske inte Chili con carne utan snarare Chili UTAN carne. Jag bytte ut bönorna mot champinjoner och paprika då min pojkvän inte gillar bönor. Grytan serverades med ris, nachochips och sallad! Lite gräddfil hade varit pricken över i:et.
 
Detta är så bra och nyttig vardagsmat som är perfekt att göra storkok av. Jag åt av resterna till middag idag och det var minst lika gott. Borde göra detta oftare helt klart. Så lätt att laga med.
 
För 4 portioner:
 
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g nötförs
- 400 g krossade tomater
- 1 matsked tomatpure
- 3-4 dl vatten
- 8 champinjoner
- 1 röd paprika
- Smör att steka i
- Salt och peppar
- Chilipulver, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin och timjan efter smak. 
 
Gör såhär: 
 
1. Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna. Stek i smör på låg värme. 
2. Hacka paprikan och champinjonerna.
3. Lägg i köttfärsen med löken och stek igenom den. Häll i krossade tomater och tomatpure.
4. Tillsätt champinjonerna och paprikan.
5. Tillsätt vattnet. Salta och peppra.
6. Krydda med chilipulver, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin och timjan efter smak. Smaka av hela tiden. Ju mer du tar av kryddorna, desto mer styrka/kryddsmak.
7. Häll i mer vatten om det behövs. Salta mer om det behövs. Låt småputtra om vatten behöver kokas bort. 
Låt gärna smakerna gotta till sig i 20-60 minuter!
 
Tips på annat att ha i om man vill exprimentera med smakerna: fond, honung, soja, saft från apelsin, koriander. Smaklig måltid kära ni!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress