Yankee Candle

// I samarbete med Doftriket.se //

Hur sätter man prägel på sitt hem? Det är nog en fråga som många ställer sig varje dag. Vill man ha inredningsdetaljer i trä eller gips? Ha harmoniska färger och naturmaterial eller kanske gå på den färgstarka trenden? Om det är något jag gillar i inredningsväg så är det ljus, i dess alla former. Små, stora, långa, smala, breda, särskilt när de doftar. Det kommer nog från min mamma som alltid haft ett särskilt tycke för ljus och att göra mysigt omkring sig..

Därför blir jag extra glad över att ha hittat detta ljuvliga Doftljus från Doftriket, som till skillnad mot många andra doftljus jag testat faktiskt sprider en doft om sig, utan att den är för stark eller fyllig. Jag valde lavender- och citrondoft - som jag har blivit varmt fäst vid. Pastellfärgen utgör även en härlig färgklick. Yankee Candle satsar på meditativa och balanserade dofter. De släpper nya dofter varje kvartal i olika storlekar och eftersträvar hög kvalitet. En härlig vällukt sprider sig på hela övervåningen och får mig att tänka på söta blommor, frukt, vår, och nytvättat. Kan det bli mer underbart? Det låter säkert överdrivet, men jag ÄLSKAR verkligen den känslan..!!

Det jag gillar med ljus är att de bidrar till en harmonisk sinnesstämning. De kan användas för att lysa upp ett mörkt rum, samtidigt som de sprider ett behagligt ljusförhållande. Likaväl som de kan agera stämningshöjare vid festligheter och högtidligheter, kan de fungera som ljuskälla när man ligger utsträckt i soffan och ser mörkret klä världen utanför. Det sägs att man hellre ska tända ett ljus än att klaga över mörkret, och att ett ljus kan skingra mörker som inte tusentals stjärnor kan..

Nu går vi visserligen mot ljusare tider, men jag tycker tända ljus även hör våren och sommaren till. De lyfter inredningen och kan agera stilleben tillsammans med andra inredningdetaljer. En dröm för en ljusälskare som mig..

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress