Outfit / dyr rosolja
 
En outfit jag bar i Bulgarien när vi åkte till vackra Nessebar. Klänningen fick jag av min syster i julklapp, från H&M. Väskan är från Lanzarote. Ser ni de vackra blommorna? Dessa rosor kryllade det alltså av i bulgarien, även längs landsvägarna! Sedan förstod jag sambandet med att de har massa rosbutiker och att 80 % av all rosolja kommer ifrån bulgarien. Det krävs flera ton för att få 1 kg rosolja och den säljs till de flesta stora parfymhus för ca 130 000 kr/kg och används i parfymer för att doften ska bevaras längre på huden. 
 
Tragiskt när man tänker efter, att de kvinnor som plockar dessa rosor enbart tjänar 4,70 kr per kg de plockar och ungefär 100 kr på en dag. Värt att tänka på när man köper en parfym!
Sushi i Bulgarien
 
Sista dagen testade vi på Sushi i Bulgarien. Det tog ett tag att hitta ett lämpligt ställe men tillslut fann vi ett inte långt från vårat hotell. Vi hade all inclusive men åt ute 3-4 gånger för variationens skull, det var ju ganska prisvärt. Denna sushi var helt okej, riset var lite grötigt men rullarna med kyckling och majonäs var gudomliga!
Hemkommen från Bulgarien
 
Hemkommen från Bulgarien sedan några dagar tillbaka och kastades rätt tillbaka in i verkligheten med plugg och jobb. ;-) Det här är andra gången i rad som vi blir mer än 3 timmar försenade med Apollo. Första gången i januari och nu igen från bulgarien. Jag är en ganska okomplicerad resenär och tänker "ingen skada skedd" men visst är det segt när man väl sitter på flygplatsen och väntar. Denna gång var servicen katastrofal och burgas flygplatspersonal kan knappast ha utbildats i kundbemötande. De stod bokstavligen i en grupp om sex stycken och gjorde narr av alla resenärer som kom fram och bad om hjälp. Mycket märkligt..
 
Hur som helst, vistelsen i Bulgarien var till belåtenhet. Kommer berätta mer sedan om hotellet och våra utflyktsresemål. Vi bodde i Sunny Beach men åkte på dagsutflykter till både Varna, Burgas och Nessebar, så det känns som jag har fått se mycket av landet! 
 
För att summera resan; halvdan service, galen trafik, underbart väder, sol och bad, glass och shopping, en uppsjö av rosor och blommor överallt. Framför allt, världens bästa sällskap! ♥